مهندس احسان برزویان

مدیریت مرکز خدمات کشاورزی

مهندس احسان برزویان

مدیریت مرکز خدمات کشاورزی

گیاه جعفری

گیاه جعفری

نام علمی: Petroselinum crispum

نام انگلیسی: Parsley

گیاه جعفری یکی از انواع سبزیهای خوراکی است که در خوراک ها و سوپ های گوناگون استفاده می شود. گیاه جعفری را به دو صورت تر و خشک مورد استفاده قرار می دهند و به هر دو حالت و فواید زیادی دارد.

خاصیت های مهم گیاه جعفری

سبزی جعفری منبعی سرشار از ویتامین های A، C، و K است. همچنین گیاه جعفری میزان مناسبی از عناصر آهن و اسیدفولیک  دارد. روغن‌های فرار و فلاوونوئیدهای موجود در سبزی جعفری این گیاه را در گروه سبزیجات بسیار مفید برای سلامت انسان قرار داده است.

روغن‌های فرار: این روغن ها که به آن ها روغن های ضروری یا اسانس های گیاهی نیز گفته می شود از مهم ترین مواد موثره گیاه جعفری می باشند. از روغن های فرار مهم در گیاه جعفری می‌توان میریستیسین(myristicin)، لیمونن(limonene)، آلفا توژن (alpha-thujene) و ااوجنول (eugenol) را نام برد. آزمایشات علمی نشان داده است که روغن‌های فرار گیاه جعفری و خصوصا روغن فرار میریستیسین، می توانند از ایجاد تومورها (به خصوص تومورهای ریوی) جلوگیری کنند. همچنین مشخص شده‌است که فعالیت آنزیمی به نام گلوتاتیون S ترانسفراز که از تخریب سلول های بدن پیشپیری می کند توسط اسانس های استخراج شده از گیاه جعفری تحریک میشود. همچنین اسانس های روغنی فرار سبزی جعفری به کاهش اثرات مواد سرطان زای موجود در دود دخانیات، از جمله بنزوپیرن‌ها کمک می کند.

از ترکیبات مهم فلاونوئیدی گیاه جعفری نیز می‌توان از آپیئین(apiin)، آپیجنین(apigenin)، کریسواریول(crisoeriol)  و لوتئولین(luteolin)   نام برد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد