مهندس احسان برزویان

مدیریت مرکز خدمات کشاورزی

مهندس احسان برزویان

مدیریت مرکز خدمات کشاورزی

مقدمه ای بر سبزیجات و اهمیت آن ها

مقدمه  ای بر سبزیجات و اهمیت آن ها

 سبزی به عنوان بخش های متنوع خوراکی گیاهان دارای بافت نرم (علفی) تعریف شده است. این بخش ها شامل برگ ها، دمبرگ ها، ساقه ها، میوه ها، گل ها و همچنین بخش های زیرزمینی گیاهان یکساله، دو ساله یا چند ساله می باشند. 

همچنین سبزیکاری به عنوان تولید سبزی ها برای تغذیه انسان تعریف شده است. در واقع سبزی کاری در ابتدا به صورت خانگی و توسط خود خانواده ها انجام می شده است. اما امروزه با گسترش شهرنشینی، تقاضا برای سبزی ها افزایش زیادی یداشته و کشت و کار این گیاهان در سطوح بسیار وسیع تری ادامه یافته است. علاوه بر مزه، طعم مطلوب و ارزش غذایی بسیار خوب سبزیجات، حجم و وزن ماده غذایی که سبزیجات در واحد سطح زمین تولید می کنند نسبت به سایر محصولات کشاورزی به طور قابل توجهی بیشتر است. همچنین سبزیجات سرعت رشد بالایی دارند و در مقایسه با گیاهان کشاورزی دیگر خیلی سریع تر سطح زمین کشاورزی را می پوشانند. 

با وجود تمام مزایایی که تولید و مصرف سبزی ها برای انسان دارند، زیاد بودن درصد آب موجود در بافت سبزی ها، نیاز به نیروی کارگری زیاد، نیاز به انرژی بالا برای حمل و نقل و فساد پذیر بودن از جمله معایب و دشواری های تولید این گیاهان در کشاورزی دنیای امروز می باشد.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد